Möt några av We Selects medarbetare

Joakim Hänel
Head of Recruitment


”Det är roligt att vara del av en grupp högpresterande människor som inte vill vara nummer två på bollen. Vi strävar efter att ligga i framkant och vara nummer ett, vilket är inspirerande.”

Hej Joakim! Berätta om ditt jobb på We Select!

Jag är Head of Recruitment We Select vilket innebär att jag genomför tyngre rekryteringar och är ansvarig för att vidareutveckla ett team av rekryterare hos oss. Med rollen som Head of Recruitment tillkommer ett utökat kundansvar och jag är även involverad i strategiska frågor kring organisationen. Jag har arbetat i flera år med rekrytering till våra kunder inom många olika branscher. För att nämna några har jag arbetat mycket med rekryteringar inom fastighet, retail, marknad och inköp.

Hur länge har du arbetat på We Select? Vad fick dig att börja här?

Jag började i mars 2014 som Recruiter och med tiden har jag tagit mig an tyngre rekryteringsuppdrag och även fått utökat ansvar. Jag har givits den utvecklingsmöjligheten i takt med att företaget har vuxit och blivit större. Jag valde att börja på We Select därför att jag under rekryteringsprocessen fick ett bra intryck av vår VD, rekryteringsteamet och affärsidén. Jag lockades av att We Select var den kaxiga uppstickaren i branschen och att jag redan från start skulle få vara med och påverka företagets riktning och framtid.

Hur är det att arbeta här?

Kul! Utmanade! Tempot är högt och beslutsvägarna korta. Vi har en väldigt god stämning i gruppen och det genomsyrar hela organisationen, från högsta chef till våra deltidsanställda rekryteringsassistenter.

Vad är din största utmaning i arbetet?

Jag som rekryterare är ansvarig för kundens varumärke och har i uppgift att säkerställa kandidatupplevelsen för samtliga kandidater som har sökt en tjänst. Hur får jag alla 100 kandidaterna att fortfarande ha en positiv upplevelse av kunden när bara en person kan få jobbet? Eftersom We Select inte rekryterar enbart till en specifik bransch behöver jag ständigt sätta mig in i nya bolag och branscher och snabbt förstå kundens organisation och kultur för att översätta det till kandidater och hitta matchningen mellan kandidat och kund.

Hur är ledarskapet på företaget?

Rakt, öppet, ärligt och inkluderande. Det är högt till tak och vi har korta beslutsvägar. Här får man stort förtroende från dag ett och den uppbackning man behöver.

Vad är det bästa med att arbeta på We Select?

Framåtandan i bolaget och gemenskapen, vilket är otroligt viktigt för trivseln i arbetet. Det är roligt att vara del av en grupp högpresterande människor som inte vill vara nummer två på bollen. Vi strävar efter att ligga i framkant och vara nummer ett, vilket är inspirerande.

Vad säger du till dina vänner om ditt jobb på fredagskvällen?

Jag beskriver det höga tempot, de korta beslutsvägarna och den stora påverkansgraden jag har i mitt arbete. Jag brukar lyfta fram att jag dagligen har kontakt med högt uppsatta beslutsfattare på flera av Sverige största bolag. Sen nämner jag mina grymma kollegor också.

Elnoosh Farhoudfar
Recruiter

”Det jag fastnade för när jag sökte till We Select var den starka teamkänslan som är genomgående i hela företaget. We Select utvecklas hela tiden och för mig är det roligt och inspirerande att få vara en del av detta.

Hej Elnoosh! Berätta om ditt jobb på We Select!

Jag arbetar som Recruiter vilket innebär att jag hjälper våra kunder inom många olika branscher att hitta sina nästa medarbetare till olika tjänster. Eftersom att We Select inte bara jobbar med en typ av branscher eller tjänst så har jag ansvarat för rekryteringsprocesser för bland annat teknik- och administrationstjänster. Jag började som Recruitment Assistant under min sista termin på personalvetarutbildningen i Stockholm och när jag var klar med mina studier övergick jag till en heltidstjänst som Recruiter. Skillnaden är att jag som Assistant stöttade mina kollegor i deras rekryteringsprocesser medan jag som Recruiter har fullt ansvar för såväl kunden som kandidaterna och leveransen i uppdraget.

Hur länge har du arbetat på We Select? Vad fick dig att börja här?

Jag har arbetat här sedan mars 2016. Det jag fastnade för när jag sökte till We Select var den starka teamkänslan som är genomgående i hela företaget. We Select utvecklas hela tiden och för mig är det roligt och inspirerande att få vara en del av detta. Jag sökte ett extrajobb på ett rekryteringsföretag för att jag vill arbeta med människor. Det är även därför jag har valt att utbilda mig till personalvetare. På We Select får jag hela tiden en inblick i olika branscher, kundföretag och tjänster och jag möter nya människor varje dag.

Hur är det att arbeta här?

Det är spännande! Den ena dagen är inte den andra lik och tempot är högt. När jag stiger in på kontoret på morgonen kan jag aldrig vara säker på hur dagen ska se ut, vilket jag gillar.

Vad är din största utmaning i arbetet?

Hos oss är det snabba puckar som gäller. Man behöver vara flexibilitet och anpassa sig efter förutsättningarna som kan ändras snabbt. Agendan blir inte alltid som man tänkt sig men jag upplever att jag alltid för stöd från organisationen då We Select står för just gemenskap och delaktighet.

Hur är ledarskapet på företaget?

Ledarskapet fungerar bra. Jag vet vart jag ska vända mig om jag har frågor eller behöver stöd men ledarskapet och strukturen är inte hierarkisk på något sätt. Vi har ett öppet klimat med en stark gemenskap.

Vad är det bästa med att arbeta på We Select?

Att jag har stora utvecklingsmöjligheter inom företaget. Som jag tidigare nämnde började jag här i en annan roll på deltid och jag har nu tagit mig an en större utmaning. Jag gillar också att man som anställd här får vara delaktig i allt vad som händer då företaget är transparent mot sina medarbetare och inget förslag eller idé är för dum att framföra. Alla kan vara med och påverka även strategiska frågor och det är något jag uppskattar.

Vad säger du till dina vänner om ditt jobb på fredagskvällen?

Att jag är stolt över att jag är med och förändrar branschen jag arbetar i genom att bland annat skapa en bättre kandidatupplevelse för alla kandidater i varje rekryteringsprocess!

Har du någon dold talang?

Jag är en väldigt glad och sprallig tjej så något som man kanske inte vet om mig är att jag spelar klassiskt piano.

Linda Hedlund
Recruitment Assistant

””På We Select får jag vara en del av ett växande företag där utvecklingsmöjligheterna är goda. Jag får en inblick i många olika branscher, kundföretag och tjänster. Som Recruitment Assistant finns det möjlighet att gå vidare till heltidsarbete som Recruiter efter studierna, vilket är min målsättning.”

Hej Linda! Berätta om ditt jobb på We Select!

Jag arbetar deltid som Recruitment Assistant parallellt med mina studier till Personalvetare. I mitt arbete är jag en hjälpande hand för We Selects Recruiters och mina uppgifter är av mer administrativ karaktär. Jag är delaktig i många olika rekryteringsuppdrag samtidigt och hjälper till där det behövs. Bland annat ringer jag referenssamtal, exitsamtal, publicerar annonser och hjälper mina kollegor i deras rekryteringsprocesser. I rollen ingår också att ha kontakt med kandidater och t.ex. boka in kandidater för intervju hos oss eller hos våra kunder.

Hur länge har du arbetat på We Select? Vad fick dig att börja här?

Jag började arbeta på We Select i september 2016. Eftersom jag läser till Personalvetare känns arbetet väldigt relevant för min utbildning. Det som lockade mig mest till att börja arbeta på We Select var teamkänslan och stämningen på kontoret, men jag blev också oerhört intresserad då jag fick veta vad We Select står för. Jag kände att det var precis det jag var ute efter. We Select fokuserar på hela kandidatupplevelsen och vi tar oss tiden att behandla alla kandidater på bästa sätt genom hela rekryteringsprocessen. Genom att inte bara fokusera på slutkandidaterna skapar vi en god känsla för kundens varumärke hos samtliga kandidater. Likaså arbetar vi med rimliga och prisvärda priser vilket jag inte har hört något annat företag i branschen göra. På We Select får jag en inblick i många olika branscher, kundföretag och tjänster. Utvecklingsmöjligheterna här är goda och som Recruitment Assistant finns det möjlighet att gå vidare till heltidsarbete som Recruiter efter studierna, vilket är min målsättning. We Select är i ständig utveckling och för mig som inom de närmsta åren ska ta min examen är det en trygghet att veta att det är ett företag som går bra och som ständigt utvecklas. Det är enormt roligt och spännande att få vara med i utvecklingen!

Hur är det att arbeta här?

Det är jättekul! Jag trivs väldigt bra och har gjort det sedan dag ett. Det är ett utmanande arbete med varierade uppgifter som får mig att växa och utvecklas. Jag kom snabbt in i arbetet och har fått förtroende och stöd från alla mina kollegor. Det finns en enorm teamkänsla som jag verkligen uppskattar!

Vad är din största utmaning i arbetet?

Jag jobbar som sagt deltid, vilket gör att jag inte är på kontoret varje dag. Det händer väldigt mycket hela tiden och om jag inte har arbetat på några dagar kan det vara mycket att sätta sig in i när jag kommer till jobbet. Men tack vare alla stöttande och hjälpande kollegor går det väldigt bra att komma igång snabbt igen. Jag känner mig aldrig rädd för att fråga någon om hjälp, är oerhört skönt.

Hur är ledarskapet på företaget?

Det är toppen! Alla i ledningsgruppen är väldigt positiva och peppande. Jag känner att de låter mig utvecklas och att de tror på mig. Jag vet vart jag ska vända mig om jag har frågor eller behöver stöd, men ledarskapet och strukturen är inte hierarkisk på något sätt. Vi har ett öppet och härligt klimat med en bra gemenskap i gruppen.

Vad är det bästa med att arbeta på We Select?

Teamet, vad företaget står för och att jag ges stora möjligheter till utveckling. Det lockar mig att veta att man som anställd kan gå hur långt man vill i organisationen.

Vad säger du till dina vänner om ditt jobb på fredagskvällen?

Att jag trivs med mitt arbete och mina kollegor, för det gör jag verkligen! Jag kommer alltid hem med positiv energi efter en arbetsdag på We Select. Jag ser fram emot att själv en dag vara ansvarig Recruiter för mina egna rekryteringsuppdrag.

Har du någon dold talang?

Jag kan sjunga med stängd mun, haha!